متن کامل خبر

 

برگزاری اختتامیه برنامه ۵ سال نخست طرح تحول راهبردی

آیین اختتامیه برنامه ۵ سال اول طرح تحول راهبردی با حضور رییس دانشگاه، طراحان، دست اندرکاران، حامیان و کارشناسان طرح ۲۱ مهرماه ۱۴۰۰ به صورت همگاه برگزار شد.

رییس دانشگاه در آیین اختتامیه برنامه ۵ سال اول طرح تحول راهبردی به ارتقاء ۵۰ پله ای رتبه دانشگاه و تحقق هفتاد درصدی اهداف برنامه طرح تحول در پنج سال نخست آن اشاره کرد و خطاب به دست‌ اندرکاران طرح گفت: شما سنگ بنای تحول را بنیان گذاری کردید. راهی که شما ترسیم نمودید، راهی‌ست که دانشگاه را به سمت رشد و اعتلا و کسب افتخارات بیشتر هدایت می کند.
دکتر احمدی افزود: ۵ سال از فعالیت های ارزنده طرح تحول گذشته است و حامیان طرح با تلاش های آشکار و نهان خود، همراه با تعصب، اراده و ایمان و علی رغم محدودیت های موجود، این مسیر را با کارنامه ارزشمندی طی کردند. نتایج زحمات دست اندرکاران طرح تحول در آینده بیش از پیش آشکار خواهد شد.
در ابتدای این مراسم دکتر مینایی به ارائه تاریخچه ی مختصری از مراحل تدوین و اجرای طرح تحول راهبردی پرداخت و گفت: طراحی برنامه تحول راهبردی ۶ سال پیش توسط تیمی متشکل از اساتید به ویژه اساتید دانشکده مهندسی صنایع و سیستم ها با مدیریت دکتر البدوی آغاز و یکسال به طول انجاميد. پس از تصویب، اجرای آن از سال ۹۵ آغاز شد و طی ۱۰ موج فعالیت های مختلفی در قالب بسته های موفقیت تحت روال های راهبردی انجام شد که با فراز و نشیب های بسیاری مواجه گردید.
در ادامه‌ی مراسم دکتر نیک بخش در خصوص روش ها و متدولوژی اجرای طرح تحول راهبردی از نظر فنی و فرایندهای اجرایی توضیحاتی ارائه کرد و گفت: در اجرای طرح تحول راهبردی، بنا بر تغییر از وضعیت فعلی به وضعیت آتی و عبور از مرحله گذار بود. متدولوژی اجرای پروژه تغییر در دو بخش مدیریت تغییر و مدیریت پروژه و اجرای مدل ADKAR پیش رفت.
وی همچنین به تشریح ساختار و سازماندهی اجرای طرح و فرایندهای اصلی طرح تحول پرداخت.
در بخش دیگری از آئین اختتامیه برنامه ۵ سال نخست طرح تحول راهبردی، دکتر نهاوندی در خصوص مراحل ارزیابی پیشرفت طرح گزارش داد و گفت: در ۹ موج اجرای طرح، ۴۷۵ بسته موفقیت تعریف و تعداد ۳۴۸ بسته حدود ۱۰۰ درصد اجرا و اختتام شد.
وی همچنین ارزیابی روند تغییر مقادیر نشانگرهای کلیدی و فاصله مقادیر نشانگرهای کلیدی با اهداف را بررسی و عملکرد دانشگاه در ۴ محور اصلی طرح تحول با توجه به اهداف، از سال ۹۴ (تدوین طرح) و ۹۵ (آغاز اجرای طرح) را تشریح کرد.
در ادامه این مراسم دکتر البدوی به نحوه ی شکل گیری طرح تحول راهبردی اشاره کرد و اظهار داشت: طرح تحول راهبردی در افق ۲۰ ساله و یک برنامه اجرایی ۱۰ ساله تدوین شد. البته در سال ۸۵ نیز یک طرح راهبردی از منظر گفتمان طراحی شده بود اما طرح راهبردی فعلی که از سال ۹۴ مطالعات آن به منظور همپای سازی دانشگاه با برترین های جهان آغاز شد با کلمه‌ی کلیدی "تحول" همراه گردید. این طرح برای تحقق اهداف و چشم انداز خود، نگاه متفاوتی داشت و از منظر اقدامات عملی و روال های کاری در هر نیمسال تحصیلی شکل گرفت و از مهرماه ۹۵ آغاز شد.
وی افزود: دانشگاه تربیت مدرس به عنوان جوان‌ترین دانشگاه کشور که توانسته است در میان ۱۰ دانشگاه برتر ایران قرار گیرد، برای رسیدن به بلوغ دانشگاهی در ۵۰ سالگی در سال ۱۴۱۴و همپایی با برترین های جهان، نیازمند رویکرد تحولی بود. برنامه ۵ سال نخست طرح تحول در ۱۰ نیمسال در قالب ۱۰ موج با ۲۶۰ حامی از مهرماه ۹۵ آغاز شد و ضریب موفقیت بسته های تعریف شده و اختتام یافته بیش از ۸۰ درصد است.
دکتر البدوی به عوامل مهم بحرانی موفقیت طرح مانند بودجه و تحولات کشور اشاره کرد و گفت: از آنجا که وجود بحران دور از انتظار نبود، در روند اجرای برنامه ها ۴ سناریوی مختلف شامل سناریوی مطلوب، سناریوی برنده، سناریوی نامطلوب و سناریوی پرچالش را پیش بینی کردیم و از سال دوم اجرای طرح (سال ۹۶) اغلب در سناریوی پرچالش و گاهی نامطلوب قرار داشتیم. با همه ی این مشکلات در برخی محورها عملکرد مطلوب داشتیم. هم اکنون دانشگاه تربیت مدرس یک برند شناخته شده در کشور است و از قبل شناخته شده تر هستیم. در محور خوداتکایی هنوز وابسته به دولت هستیم اما در سرآمدی همه جانبه و بین رشته ای اقدامات موثری صورت گرفته است.
وی ادامه داد: پس از اجرای برنامه ۵ ساله ی اول در پاره ای موارد نیازمند اصلاح و بازنگری بودیم و پروژه بازنگری برای برنامه پنج سال دوم (۱۴۰۴-۱۴۰۰) با ایجاد یک اولویت جدید (تحول دیجیتال) و ۱۱ روال جدید انجام شد. برای موج های ۱۱ تا ۲۰ با تمرکز بر ۵ حوزه (محورهای مهم بازنگری) شامل: ابَر پروژه تحول دیجیتال (همراه دیجیتالی دانشگاه در حوزه آموزش و پژوهش) - پردیس های دانشگاه به عنوان کاروان پیش برنده طرح در ۵ سال دوم- منطق اقتصادی-اجتماعی- تمایز سازی- توالی اقدام، اجرای طرح تحول دانشگاه را پیش می بریم.
در پایان این مراسم، دکتر مینایی با معرفی مدیران و کارشناسان واحدهای PMO ، دفتر PMO مرکزی، دبیرخانه طرح، مرکز نظارت و ارزیابی راهبردی، دفتر مدیریت توسعه روابط دولت و جامعه و همچنین مدیران پیشین واحدهای PMO از زحمات آنان تقدیر و تشکر کرد.

ارتباط با ما

آدرس:

دانشگاه تربیت مدرس، معاونت آموزشی، مدیریت برنامه‌ریزی، گسترش و بازنگری، دبیرخانه کمیته راهبری طرح تحول
صندوق پستی 333-14115

تلفن و دورنگار:

82883137 – 82883063 – 82884129 - 82884107
82883148

ایمیل:

sp@modares.ac.ir

شبکه‌های اجتماعی:


کانال تلگرامی